De ce este recomandat să bei ceai de turmeric. Remediul cu beneficii multiple pentru sănătate. Cum se prepară acest ceai tămăduitor și ce alte ingrediente conține. Proprietati anti-inflamatorii

Curcumina, principalul compus activ din turmeric, este cunoscuta pentru puternicele sale proprietati anti-inflamatorii. Consumul regulat de ceai de turmeric poate ajuta la reducerea inflamatiilor din corp, ceea ce este esential pentru mentinerea unui sistem imunitar sanatos, conform studiilor.

Antioxidant puternic

Turmericul este bogat in antioxidanti, care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si la protejarea celulelor de daunele oxidative. Antioxidantii joaca un rol crucial in intarirea sistemului imunitar si in prevenirea bolilor cronice.

Amelioreaza durerile articulare

Unul dintre beneficiile de top ale ceaiului de turmeric este si capacitatea sa de a reduce durerile articulare si de a trata simptomele artritei. 

Poate avea proprietati de combatere a cancerului

Desi cercetarile sunt limitate, au existat o multime de studii in vitro promitatoare si modele animale care sugereaza ca ceaiul de turmeric ar putea avea proprietati puternice de combatere a cancerului.

Imbunatatirea digestiei

Un sistem digestiv sanatos este fundamental pentru o imunitate puternica. Ceaiul de turmeric stimuleaza productia de bila, imbunatatind astfel digestia si absorbtia nutrientilor esentiali.

Proprietati antimicrobiene si antivirale

Turmericul are proprietati antimicrobiene si antivirale, ceea ce il face eficient in lupta impotriva infectiilor. Consumul de ceai de turmeric poate ajuta la prevenirea si combaterea racelilor si a altor infectii virale.

Cum se prepara ceaiul de turmeric și ce alte ingrediente conține

Ingrediente:

2 cani de apa;1 lingurita de turmeric macinat (sau 1 lingura de turmeric proaspat ras);1 lingurita de ghimbir macinat (sau 1 lingura de ghimbir proaspat ras)1 lingurita de miere (optional, pentru gust);1 lingura de suc de lamaie (optional);1 strop de piper negru (pentru a imbunatati absorbtia curcuminei).

Ce beneficii are ciocolata și cât de des ar trebui consumată. Lucruri pe care nu le știai despre cel mai îndrăgit desert al tuturor timpurilor

Mod de preparare:

Fierbeti apa: Intr-o cratita, aduceti apa la punctul de fierbere.Adaugati turmericul si ghimbirul: Dupa ce apa a inceput sa fiarba, adaugati turmericul si ghimbirul. Reduceti focul si lasati amestecul sa fiarba la foc mic timp de 10 minute.Strecurati ceaiul: Dupa 10 minute, strecurati ceaiul pentru a indeparta particulele solide.Adaugati mierea si lamaia: Daca doriti, adaugati mierea si sucul de lamaie pentru a imbunatati gustul si a adauga beneficii suplimentare pentru sanatate.Adaugati piperul negru: Adaugati un strop de piper negru pentru a imbunatati absorbtia curcuminei.

Cele mai puternice plante medicinale. Au întrebuințări multiple și acționează împotriva mai multor afecțiuni

sursa

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here