Florin Dumitrescu, unul dintre cei mai apreciați chefi din România, și-a împărtășit viziunea personală asupra experienței de a mânca la restaurant, dezvăluind un obicei surprinzător: refuză să comande ciorbă. Într-o discuție deschisă, el explică motivele din spatele acestei alegeri, punând accent pe faptul că mulți dintre noi suntem adesea influențați de recomandările ospătarului, fără a fi conștienți de trucurile pe care le folosesc bucătarii pentru a gestiona stocurile de alimente. 

„Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! (…) Există acest astăzi vă recomand… coastele de porc. Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi… să scăpăm de ele, înțelegi?

Dar nu că sunt ele gătite, dar e ultima zi a lor înainte de a expira, înainte de a începe să miroasă urât. Asta în cârciumile care nu funcționează, dacă te duci la una care are 700 de persoane rulaj pe prânz nu ai problema asta. Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină”, a explicat Florin Dumitrescu în cadrul unui podcast.

Ce mănâncă chef Florin Dumitrescu când vrea să dea jos kilogramele în plus. Dieta cu 3 alimente care îl scoate din încurcătură

„Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Eu nu mai pot să mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu îi întrebam dacă au vegeta în farfurie și ospătarii spuneau că nu. Dar m-a învățat un bucătăraș de prin Ardeal. Că școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără să se vadă. Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea.

Nu e intoleranță, nici alergie, e direct inflamație. Nu doar monoglutamatul, că dacă ar fi monoglutamatul natural nu ar fi o problemă. Bazele chimice pe care ei le folosesc acolo… Treaba aia, un sfert de oră am de la prima lingură până când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi’, a mai declarat Florin Dumitrescu.

Secretul celebrei salate de boeuf a lui Chef Florin Dumitrescu – Ce truc folosește la preparare pentru un gust desăvârșit

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here