Tigăile pentru gătit sunt confecționate din diverse materiale și sunt utilizate în bucătărie, în special la prăjeli. Însă, puține sunt gospodinele care s-au întrebat de ce toate tigăile au o gaură în mâner. Iată scopul pentru care a fost gândită aceasta.
Deși mulți dintre noi am avea tendința să credem că această gaură din mânerul tigăii este strict ornamentală, ei bine ea a fost gândită de producători cu sopul de a agăța ustensila atunci când nu este folosită.
Însă, acesta nu este cel mai important scop. Gaura din mânerul tigăii este, de fapt, un bun opritor al căldurii. Spațiul gol din mânerul de la tigaie face ca temperatura ridicată să scadă spre capătul cozii prevenind astfel arderea palmei atunci când bucătarul apucă tigaia.
Cel mai adesea acest lucru se întâmplă la ustensilele fabricate complet din metal și de aceea gaura în mânerul tigăii este esențială.
Totodată, gaura aceasta asigură mai multă siguranță și stabilitate în timpul manipulării, eliminând riscul de a aluneca din mână.
Tot ce trebuie să facă gospodinele este să introducă degetul arătător în spațiul respectiv și să apuce cu celelalte degete mânerul de jur împrejur. Tigaia poate fi mânuită cu succes fără a apărea eventuale neplăceri.
În plus, gaura din mânerul de la tigaie a fost făcută și pentru a folosi drept suport pentru lingură sau spatulă. Aceasta susține extraordinar de bine lingura în timpul gătirii, ceea ce înseamnă că nu trebuie să o lași aruncată pe masă.
De asemenea, specialiștii susțin că ustensila de bucătărie a fost fabricată în felul acesta și pentru a fi mai ușor de spălat. Poate fi agățată pe un cârlig, pentru a fi curățată pe toate părțile, fără a depune eforturi prea mari.