Nelipsiți de la grătarele de 1 Mai, micii nu trebuie combinați niciodată cu bere. O spune un nutriționist care arată că reprezintă cea mai nocivă alegere: grăsime și alcool. Acest lucru afectează ficatul și îngreunează digestia. 

”Când combinăm micii cu berea, practic combinăm grăsime cu alcool. Este cea mai nocivă combinaţie pentru ficatul nostru, deoarece se îngreunează procesul de digestie.

Ficatul prioritizează procesarea alcoolului deoarece este un toxic pentru el şi trebuie să îl elimine cât mai repede. Ulterior grăsimea adusă din alimentaţie se depune pe ficat, acesta fiind procesul apariţiei ficatului gras sau steatozei hepatice”, a explicat dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, pentru DC MEDICAL.

“Dacă îi cumpărăm din comerţ, nu avem controlul asupra ingredientelor folosite. De cele mai multe ori se adaugă grăsime pentru gust, aceasta făcând parte din categoria grăsimilor săturate. Grăsimile saturate trebuie consumate în cantităţi cât mai mici, din cauza efectului negativ asupra sistemului cardiovascular.

Cea mai sănătoasă metodă de pregătire a micilor este în cuptor, datorită posibilităţii scurgerii grăsimii în exces. În tigaie este nevoie de o lingură de ulei pentru a se putea găti, acesta fiind un proces de prăjire, nu este cel mai sănătos pentru organism”, a arătat medicul.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here