De ce trebuie să pui frunze de vișin la murături. Care este rolul acestora și cu ce pot fi înlocuite, în cazul în care nu le ai la îndemână. De ce se pun frunze de vișin la murături

Frunzele de visin au rolul de a mentine muraturile crocante, deoarece acestea contin taninuri naturale si asta inseamna ca gogonelele,  castravetii sau ardeii ori conopida o sa aiba o textura ferma.

Pe langa faptul ca imbunatatesc textura muraturilor, frunzele de visin adauga si un pic de savoare. Asadar, ai toate motivele sa le folosesti atunci cand vrei sa pui muraturi pentru iarna. Nu uita ca inainte sa le pui, frunzele trebuie spalate foarte bine cu apa rece.

Castraveți în saramură, rețeta lui Radu Anton Roman. Ingredientul care îi păstrează crocanți peste iarnă

Totusi, daca nu gasesti frunze de visin sau nu ai la indemana, afla ca exista alternative pentru a mentine muraturile crocante. Cea mai cunoscuta alternativa o reprezinta radacina de hrean, asa ca urmatoarea data cand pui muraturi nu uita de acest ingredient esential. Desigur, frunzele de visin pot fi folosite si impreuna cu radacina de hrean, nu este absolut nicio problema.

Totodata, pentru o textura ferma si crocanta a muraturilor se mai pot folosi frunze de stejar, frunze de alun, dar si frunze de telina sau vita de vie.

Secretele celor mai bune MURĂTURI pentru iarnă. Savoare și gust în fiecare borcan, urmând doar câțiva pași simpli

 

sursa

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here