De la 1 octombrie, românii vor plăti o nouă taxă pentru facturile la energie. Furnizorii de energie electrică din România vor începe să factureze tuturor consumatorilor, atât casnici, cât și noncasnici, o nouă taxă. Este vorba despre contribuția la retehnologizarea verde a producției de energie.  

Contribuția CfD va reprezenta un cost suplimentar de aproximativ 4,5 bani pe lună pentru o gospodărie cu un consum lunar de 300 kWh. Primele facturi cu această contribuție vor fi emise în luna noiembrie 2024, moment în care efectele noii taxe vor fi mai clare pentru toți consumatorii de energie din România.

Apropierea sezonului rece aduce și alte cheltuieli suplimentare pentru românii care au centrale

Aceștia sunt obligați să efectueze verificările tehnice pentru a preveni eventualele defecțiuni. Operațiunea se face înainte de venirea iernii și costă cel puțin 400 de lei.  Cine nu respectă regula nu doar că încalcă legea şi va primi o amendă uriașă, dar îşi poate pune şi viaţa în pericol.

Revizia și verificarea centralei termice sunt două acțiuni diferite, dar la fel de importante pentru buna funcționare a acesteia. Centrala termică este un echipament care necesită lucrări de verificare și mentenanță. Persoanele care nu respectă această regulă trebuie să știe că pot primi amenzi cuprinse între 30.000 și 100.000 de lei, precum și închisoare de la 6 luni la 2 ani, dacă pun în pericol viața celor din casă și a vecinilor. 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here