Toamna ne îmbine cu legumele sale care mai de care mai gustoase, așa că pentru astăzi am decis să vă prezentăm o salată foarte apreciată atât de familie – mari și mici deopotrivă – dar care se potrivește de minune și la mesele festive. Salata Șuba este originară din Rusia și poate fi gătită cu pește marinat și sărat, dar și cu pește afumat. Lista de ingrediente cuprinde, de asemenea, legume fierte și maioneză. Salată «shuba» (4 porții)Ingrediente
– 50 gr cartofi
– la alegere 1 ceapă
– 2 ouă
– 200 gr. hering
– 100 gr. sfeclă roșie
– 100 gr. morcov
– 50 gr. ceapă verde
– 250 gr. maioneză
Maioneza:- 2 gălbenușuri de ou
– 100 gr. iaurt grecesc 5 %
– muștar (1 linguriță)
– zeama de la 1 lămâie
– 1/2linguriță sare
– piper, după gust.
Ingredientele se mixează cu blenderul bine până se obține o masă omogenă.
Mod de preparare
Legumele, cu tot cu coajă, le puneți la fiert aproximativ 30-40 min. După ce sunt fierte și s-au răcit se decojesc. Fierbeți ouăle aproximativ 7 minute pentru a fi tari, lăsați să se răcească și apoi se decojesc. După ce aveți toate legumele pregătite pentru salată, acestea se dau printr-o răzătoare medie, fiecare separat, preferabil în boluri diferite, la fel și ouăle – se dau printr-o răzătoare. Heringul se taie cubulețe mici. Curățați ceapa de coajă și o tăiați mărunt. Pe o farfurie plată se va pune primul start al salatei – cartofii, care se ung cu maioneză. Urmează cel de-al doilea strat – va fi cel de hering. Puneți cel de-al treilea strat – cel de ceapă. Dupa ceapă va urma cel de-al patrulea strat – cel de morcov, care va fi uns cu maioneză.Peste morcov puneți sfecla, se uniformizează și se unge cu maioneză. Pentru un aspect de sărbătoare faceți 9 despărțituri și decorați cu legume, ouă date prin răzătoare și ceapă verde tăiată mărunt. Poftă bună!
Sursă text: Click.ro