Ciocolata Dubai a devenit deja istorie în România. Desertul pentru care românii petreceau ore întregi la cozi a fost detronat de o prăjitură originară tot din Orientul Mijlociu. Este vorba despre Crunchchoco, o prăjitură care a creat o adevărată isterie pe rețelele de socializare.  

În România, prăjitura Crunchchoco a devenit virală datorită Jamilei, potrivit căreia acest desert este ideal pentru cei care au gusturi fine. 

Dacă și tu vrei să pregătești acest desert chiar la tine acasă, urmează instrucțiunile de mai jos, iar la final vei obține o prăjitură cum nu ai mai mâncat până acum. 

INGREDIENTE: 

120 g făină, 160 ml lapte, 80 g zahăr  50 ml ulei,15 g de cacao, 5 g praf de copt, un ou puțină sare,200 ml de cacao cu lapte pentru însiropare.

MOD DE PREPARARE: 

Pentru început, trebuie să te ocupi de cremă. Aceasta se va prepara din 200 ml smântână pentru frișcă, 200 g cremă de brânză, 200 g mascarpone, 100 g zahăr pudră și o lingură de extract de vanilie. Pentru ganache vei avea nevoie de 300 g de ciocolată cu lapte și 200 ml smântână pentru frișcă. Lista ingredientelor se încheie cu 4 linguri de cacao și 100 g cereale din orez expandat cu cacao, necesare pentru decor.

După ce ai terminat cu crema trebuie să te ocupi de blat. Vei pune făina, iar peste ea vei adăuga zahărul, cacao, praful de copt și sare. Vei amesteca puțin toate ingredientele, după care vei adăug laptele, care trebuie să la temperatura camerei, la fel și oul și uleiul.

Vei amesteca din nou, cât să obții o compoziție omogenă. Vei pune compoziția într-o tavă din sticlă termorezistentă, cu dimensiunile de 30×20 cm, apoi o vei băga în cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru aproximativ 20-30 de minute. Înainte de a-l însiropa blatul, va trebui să îl lași să se răcească pentru aproximativ o jumătate de oră.

La final, pentru a obține ganache-ul din ciocolată cu lapte, vei încălzi smântâna pentru frișcă cât să ajungă la punctul de fierbere, apoi o vei turna peste ciocolată. Vei amesteca totul cu un tel, până când vei obține o cremă omogenă și lucioasă. Ganache-ul se lasă la răcit.

Apoi, peste blatul cald, dar nu fierbinte, vei pune cacao cu lapte. Blatul trebuie lăsat să absoarbă lichidul și să se răcească la temperatura camerei. Când ganache-ul s-a răcit la temperatura camerei, te poți ocupa de topping-ul crocant.

Începe cu cerealele din orez expandat și pune-le  într-un bol mare. Vei adăuga peste ele 4 linguri din ganache, iar restul îl păstrezi pentru că vei avea nevoie de el mai târziu. Se amestecă ganache-ul foarte bine cu cerealele, iar după ce le-ai acoperit, voi adăuga cacao, astfel încât să îmbraci cerealele foarte bine.

Crema se prepară din de mascarpone și crema de brânză ambele reci, direct din frigider. Peste ele se va adăuga zahărul pudră și extractul de vanilie. Folosind un mixer, se va bate crema până când devine fermă și pufoasă.

După ce ai făcut crema, vei trece la ansamblarea prăjiturii. Peste blatul răcit vei pune crema de mascarpone și o vei nivela cât mai de bine. Peste cremă vei adăuga ganache-ul, care este și el răcit la temperatura camerei, iar deasupra vei pune toppingul crocant din cereale, într-un strat generos. Înainte de a servi prăjitura, este bine să o lași la frigider pentru cel puțin 2-3 ore.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here