Cercetătorii de la Universitatea BGU din Israel au descoperit că o versiune ușor modificată a dietei mediteraneene, bogată în legume verzi, ar putea fi chiar mai bună decât cea originală în ceea ce privește încetinirea îmbătrânirii creierului. 

„Această cercetare indică valoarea substanțelor chimice vegetale, numite polifenoli, în dietă. Acești compuși, care abundă în legumele verzi, au proprietăți antiinflamatorii și par să fie printre cei mai puternici pentru reducerea riscului de degenerare a creierului pe măsură ce îmbătrânim”, explică Laura Clark, dietetician, pentru telegraph.

Sotați varza kale pentru antioxidanți care protejează împotriva cancerului

Varza Kale este plină de un tip de antioxidanți numiți flavonoli, care ajută la protejarea celulelor și reduc inflamația. De asemenea, conține compuși vegetali numiți glucosinolați, care sunt transformați în sulforafan în intestin, un compus cunoscut pentru proprietățile sale anticancerigene.

Kale poate fi greu de mâncat crudă, așa că adăugați puțin ulei de măsline, un cățel de usturoi și fulgi de ardei roșu într-o tigaie încinsă. Adăugați varza kale tocată mărunt și gătiți până când se ofilește. Se stoarce puțin suc de lămâie. 

Adăugați praz la supe pentru a obține prebiotice sănătoase pentru intestin

Prazul este o sursă importantă de amidon, un tip de fibră prebiotică pe care intestinul nu o poate digera. Acesta trece în intestinul gros unde este fermentat de bacteriile intestinale pentru a produce acizi grași. Aceștia joacă un rol crucial în sănătatea intestinului și îmbunătățesc sensibilitatea la insulină și funcția cognitivă.

Citește continuarea aici.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here