Un simplu schimb alimentar ar putea avea un impact major asupra artritei, reducând inflamația și îmbunătățind starea pacienților în doar opt săptămâni, susține Dr. Tamiko Katsumoto, specialist în reumatologie și imunologie la Universitatea Stanford. 

Într-un episod recent al podcastului ZOE Health, Dr. Katsumoto a explicat că o alimentație bogată în alimente procesate crește riscul de artrită, o afecțiune care afectează unul din cinci oameni, relatează SurreyLive. Artrita provoacă dureri și rigiditate, fiind cel mai frecvent întâlnită la nivelul mâinilor, genunchilor, șoldurilor, picioarelor și spatelui inferior.

Deși nu există un remediu definitiv pentru artrită, modificările în stilul de viață, inclusiv alimentația, pot încetini progresia bolii și ameliora simptomele. Întrebată dacă o dietă corectă poate inversa artrita, Dr. Katsumoto a răspuns afirmativ, demontând mitul conform căruia evoluția bolii este inevitabilă: „Cred că cel mai mare mit este că nu poți face nimic pentru a schimba cursul artritei. Cred că există de fapt o mulțime de lucruri pe care toți suntem capabili să le facem prin dietă, stil de viață etc., care pot face diferența.”

Un studiu recent a demonstrat că schimbările alimentare pot reduce inflamația asociată artritei în doar opt săptămâni. În cadrul podcastului, Dr. Katsumoto a adus în discuție studiul clinic care a testat timp de 16 săptămâni efectele unui stil de viață sănătos. Chiar și la jumătatea perioadei, pacienții au observat îmbunătățiri semnificative ale afecțiunii lor.

Citește continuarea aici.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here