Despre cartofi se știe că sunt o sursă excelentă de carbohidrați sănătoși, fibre și nutrienți, însă majoritatea celor care țin la siluetă îi ocolesc pe motiv că îngrașă, ceea de este parțial adevărat, mai ales când sunt prăjiți. Dacă însă sunt consumați corect, efectul ar putea invers.
Cartofii sunt o sursă excelentă de carbohidrați sănătoși, fibre și nutrienți, iar atunci când sunt consumați corect, pot ajuta la pierderea în greutate. Cartofii fierți sau copți, care nu sunt prăjiți sau preparați cu multe grăsimi, sunt ușor digerabili și conțin potasiu, care ajută la echilibrarea nivelului de sodiu din organism și la eliminarea retenției de apă. În combinație cu iaurtul, care este bogat în proteine și probiotice, dieta devine un instrument eficient pentru curățarea și revigorarea corpului.
Meniul dietei cu cartofi fierți – Ziua 1
Mic dejun: Un cartof de dimensiune medie fiert sau copt și un pahar (200 ml) de iaurt.
Prânz: Doi cartofi fierți sau copți și un pahar de iaurt.
Cină: Două pahare de iaurt.
În prima zi, dieta este bazată pe o cantitate mai mare de iaurt, care ajută la crearea unui mediu favorabil pentru digestie și eliminarea toxinelor.
Meniul dietei cu cartofi fierți – Ziua 2
Mic dejun: Un pahar de iaurt.
Prânz: Doi cartofi fierți sau copți și un pahar de iaurt.
Cină: Un cartof fiert și un pahar de iaurt.
În ziua a doua, vei începe să simți deja efectele de curățare ale dietei. Cartofii vor furniza energia necesară, iar iaurtul va susține procesul digestiv.
Citește continuarea aici.