Portocală şi ou? Nu sună prea apetisant, nu? Ei bine, combinate fac minuni. Dieta cu portocale şi ouă este recomandată persoanelor supraponderale, în special pentru acelea care suferă de probleme de absorbtie şi dermatologice.
Cura de slăbit pe bază de ouă și portocale este considerată o mono-dietă proteică. Aceasta a devenit populară de ceva timp, și nu în zadar, căci rezultatele ei sunt vizibile cu ochiul liber.
În doar prima de zi de la introducerea noului meniu este posibil să dați jos minim 1 kg. Însă trebuie să vă atenționăm: nu e cazul să exagerați. Folosirea îndelungată a acestei cure de slăbire poate provoca o insuficiență a elementelor nutritive, iată de ce este indicat să țineți această dietă până la 2 săptămâni, nicidecum mai mult. Iar dacă sunteți alergic la componentele de bază, atunci vă recomandăm insistent să renunțați la slăbitul pe această cale.
Ouăle și portocalele – un tandem vechi, dar puternic
De ce unul din produsele de bază ale acestei diete se consideră a fi oul? Un produs obișnuit – sursă de 12 vitamine și de proteine. Dacă ar fi să comparăm cu zecile de alte produse, atunci nivelul caloric al acestuia este amuzant de mic – 157 kcal la 100 g, scrie floaredetei.ro. Lecitina, care se conține în ouă, influențează pozitiv asupra activității întregului organism.
În ceea ce privește portocala, sarcina sa este să asigure organismului toate vitaminele necesare pe parcursul dietei. De asemenea, are menirea de a elimina toxinele din organism.
Pe lângă toate acestea, pe durata acestei diete este foarte important să se întrebuințeze multe lichide. Nutriționiștii vorbesc despre o cantitate de 2 l pe zi. Este vorba de apă plată sau ceai verde neîndulcit.
MENIUL SĂPTĂMÂNAL
LuniLa micul dejun – o jumătate de portocală și 2 ouă fierte, tari.La prânz – portocale pe săturate sau 150 g de salată de legume și verdeață, 150 g de piept de pui fiert.La cină – 150 g de piept de pui fiert, 2 ouă fierte, tari, grapefruit.
MarțiLa micul dejun – o jumătate de portocală și 2 ouă fierte, tari.La prânz – 200 g de salată de legume și verdeață, 150 g de piept de pui fiert.La cină – 2 ouă fierte, tari, grapefruit, 200 g de salată de legume și verdeață, o felie de pâine prăjită.
MiercuriLa micul dejun – o jumătate de portocală și 2 ouă fierte, tari.La prânz – o felie de pâine prăjită, o roșie, 50 g brânză degresată sau 200 g salată de castraveți, 150 g de piept de pui fiert.La cină – 150 g de piept de pui fiert, 2 ouă fierte, tari, grapefruit.
JoiLa micul dejun – o jumătate de portocală și 2 ouă fierte, tari.La prânz – portocale pe săturate sau 200 g brânză degresată, 200 g legume fierte.La cină – 200 g de salată de legume, 150 g de piept de pui fiert, 2 ouă fierte, tari.
VineriLa micul dejun – o jumătate de portocală și 2 ouă fierte, tari.La prânz – 2 ouă fierte, tari și oricare legumă fiartă.La cină – 150 g de pește fiert, o portocală, 150 g de salată de legume.
SâmbătăLa micul dejun – o jumătate de portocală și 2 ouă fierte, tari.La prânz – portocale pe săturate sau 150 g carne fiartă și 3 roșii.La cină – 200 g de salată de legume și 150 g le piept de pui fiert.
DuminicăLa micul dejun – o jumătate de portocală și 2 ouă fierte tari.La prânz – o portocală, 200 g legume pregătite la aburi, 150 g de piept de pui fiert.La cină – 200 g salată de legume și 150 g de piept de pui fiert.