Vovan (Vladimir Kuznetsov) și Lexus (Alexey Stolyarov), doi „glumeți profesioniști” foarte cunoscuți în Rusia pentru farsele jucate marilor politicieni ai lumii, au luat în vizor o nouă „victimă”. După ce au mai întins capcane telefonice prinţului Harry al Marii Britanii, fostului premier britanic Boris Johnson pe vremea când era ministru de externe, fostului cancelar german Angela Merkel, preşedintelui polonez Andrej Duda sau șefei guvernului italian Georgia Meloni, a venit acum rândul fondatorului Forumului Economic Mondial (WEF) Klaus Schwab să ”dea din casă” despre războiul din Ucraina. 

Cei doi glumeți au vorbit în numele economistului și politicianului francez Jacques Attali.  

Schwab a spus că sprijină căutarea unei soluții pașnice în Ucraina și ia în considerare scenariul împărțirea țării prin analogie cu Peninsula Coreeană fiind cea mai probabilă cale de a pune capăt conflictului. O înregistrare a conversației a fost publicată pe canalul Telegram al farsorilor.

„Sunt de acord cu nevoia de a găsi o soluție pașnică chiar aș spune că cea mai probabilă soluție ar putea fi o soluție ca cea dintre cele două Coreei. Aceasta nu înseamnă recunoaștere reciprocă formală, ci un fel de înghețare aconfruntării actuale”, a spus Schwab. „Acum nu este momentul potrivit și, desigur, ucrainenii nu pot ceda fără a pierde autoritatea politică, așa că trebuie să așteptăm până când se întâmplă ceva care va face cu adevărat necesare negocieri”, a adăugat fondatorul WEF.

Găselnița japonezilor, exasperați de scăderea natalității. Ce decizie a luat guvernul din Tokyo

În plus, conversația dezvăluie o serie de jocuri de culise din spatele aparențelor diplomatice:

 Klaus Schwab: trebuie să-l folosim pe Zelenski și să-i spunem că va obține ceea ce dorește: a) arme și B) acces la Uniunea Europeană numai dacă susține principiile noastre democratice.

„Jacques Attali”: Dar, după cum știți acum, nu este posibil să-l acceptați în UE și NATO.

Klaus Schwab: Nu, Acest lucru este de înțeles, dar perspectivele pentru acest lucru trebuie menținute în continuare.

„Jacques Attali”: V-ați întâlnit cu el de multe ori și el încă mai crede că este posibil să faceți acest lucru în acest an, dar, după cum văd, este imposibil.

Klaus Schwab: Nu, nu, sunt de acord.

Polonia a început oficial de-rusificarea. Autoritățile au înființat o comisie specială în acest sens

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here