Plenul Parlamentului European a votat, marți, doi români în funcții de vicepreședinte. Din partea grupului social-democrat, Victor Negrescu a fost ales vicepreședinte al Parlamentului European cu 394 de voturi, iar Nicolae Ștefănuță (independent, afiliat verzilor), a fost ales cu 347 de voturi. 

PPE, socialişti şi Renew asigură o majoritate în Parlamentul European, a explicat marți europarlamentarul român Siegfried Mureșan (PPE), lucru confirmat de cele 562 de voturi obţinute de Roberta Metsola, realeasă preşedinte al Parlamentului European, citat de Agerpres.

”Intenţia noastră este ca în acest mandat să conducem ca trei grupuri europene responsabile Uniunea Europeană, să asigurăm o majoritate predictibilă, stabilă în Parlamentul European’”, a afirmat Mureşan.

Grupurile politice formate în noul Parlament European rezultat în urma alegerilor din 6-9 iunie sunt Partidul Popular European (188 de membri), S&D (136 de membri), Patrioţi pentru Europa (84 de membri), Conservatorii şi Reformiştii Europeni (78 de membri), Renew (77 de membri), Verzi (53), Stânga (46 de membri), Europa Naţiunilor Suverane (25 de membri). Un număr de 32 de eurodeputaţi sunt neafiliaţi.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here