Doliu in presa românească, după anunțul morții jurnalistului Constantin Cumpănă. Lansat în presa din Constanța, jurnalistul a scris și două cărți de investigații despre flota României. Abia împlinise 73 de ani și a suferit un AVC. 

Constantin Cumpănă fost unul dintre cei mai vechi jurnalişti din Constanţa.  Şi-a început cariera la ziarul Contrast, apoi a continuat la Telegraf, unde a fost şef al secţiei Eveniment.  De asemenea a scris “Tragedia navei Independenţa” şi “Amintiri despre o flotă pierdută”.

Jurnalistul dobrogean a fost cunoscut ca un critic fervent al ÎPS Teodosie, conflictul dintre cei doi ajungând chiar în instanță. În urma disputelor, Teodosie i-a cerut jurnalistului daune morale, însă judecătorii din Constanța au respins recent această solicitare, potrivit Focus Press.

În cariera sa, Constantin Cumpănă a investigat și documentat tragedii și probleme majore, inclusiv celebrul caz al „Tragediei navei Independența” și „Amintiri despre o flotă pierdută”, lucrări care au adus la lumină detalii ascunse ale istoriei maritime românești. 

Un episod semnificativ din viața sa a fost lupta pentru a-și dovedi nevinovăția într-un proces intentat de CNSAS, care l-a acuzat că ar fi colaborat cu Securitatea în perioada comunistă. După ani de încercări și procese, instanța a decis că nu a fost colaborator al Securității, restabilindu-i onoarea și confirmând curățenia morală pe care el o susținuse mereu.

   

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here