Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Doru Trăilă au contestat prelungirea controlului judiciar pentru 60 de zile la Curtea de Apel București. Dosarul acestora a fost amânat cu o săptămână, după ce a ajuns la judecătoarea Adriana Alina Radu. 

Magistratul de la Curtea de Apel București a judecat mai multe cazuri celebre în ultimii ani. Adina-Adriana Radu este cea care l-a achitat pe omul de afaceri Valentin Vișoiu în dosarul PUBLITRANS – în care fusese acuzat, de procurorii anticorupție, de spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în formă agravată şi în formă continuată și dare de mită.

Valentin Vișoiu a fost condamnat, la fond, la 7 ani şi 8 luni de închisoare, dar judecătorii de la Curtea de Apel au decis ca acesta să fie achitat, concluzia fiind aceea că infracțiunile pentru care acesta a fost condamnat nu au existat. În acest proces, Valentin Vișoiu a fost reprezentat de către avocatul Rareș Dan, vărul lui Florian Coldea.

Într-un interviu acordat EVZ, în 2017, avocatul Rareș Dan, fiul fostului general SRI Dan Gheorghe, a recunoscut că a luat un împrumut de 560.000 de lei de la Valentin Vişoiu.

În acest dosar, judecătorii CAB au decis ca Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului, să fie condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Fiica fostului edil, Emanuela Pendiuc, a fost și ea achitată definitiv de judecătorii Curții de Apel București.

Omul de afaceri din Pitești se află pe locul 2 în topul samsarilor de drepturi litigioase care au primit, în total, peste jumătate de miliard de euro despăgubire de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților. Vișoiu a încasat 82 de milioane de euro. 

Dosarul generalilor. Verdictul mafioților Statului Paralel, amânat. Tacticile lui Coldea 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here