Două persoane au fost rănite, vineri, într-o explozie cauzată de o butelie, în localitatea Poiana Țapului, județul Prahova. Din fericire, explozia nu a fost urmată de incendiu, însă victimele au suferit arsuri grave. 

Conform unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, echipajele de intervenție au ajuns rapid la locul incidentului, unde au constatat că explozia a fost provocată de o acumulare de gaze dintr-o butelie. La fața locului au fost mobilizate o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Sinaia, precum și o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Prahova.

Ce au anunțat autoritățile în acest caz

“În urma exploziei, două persoane au fost rănite, fiind extrase de către pompieri și asistate medical la fața locului. După primele evaluări, victimele au fost transportate către Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Ploiești cu ambulanțele SMURD și SAJ”, se arată în comunicatul ISU Prahova.

Printre persoanele rănite se află un bărbat în vârstă de 57 de ani, conștient, care a suferit arsuri de gradul II pe aproximativ 40% din suprafața corpului, incluzând fața, toracele anterior, abdomenul și membrele superioare. O altă victimă, un bărbat de 61 de ani, a suferit arsuri de gradul II pe aproximativ 25% din suprafața corpului, afectând fața și membrele superioare. Ambele victime au fost conștiente pe tot parcursul intervenției.

În sprijinul echipajelor inițiale, o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă, echipată cu medic, a fost trimisă pentru a prelua una dintre victime de pe traseu și a asigura transportul în condiții optime la spital.

Autoritățile continuă să investigheze circumstanțele în care s-a produs explozia.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here