Paștele se apropie cu pași repezi, iar în această perioadă gospodinele încep să se gândească la meniul pentru masa de sărbători. Există anumite preparate care sunt nelipsite de pe mesele românilor de Paște, iar printre ele se numără și celebrul drob de miel. 

Astăzi îți propunem o rețetă simplă și delicioasă din cartea de bucate a bunicii cu care o să îi impresionezi pe cei dragi, de Sărbătorile Pascale.

Nu trebuie să îți faci griji dacă nu ești un as în bucătărie, chiar și amatorii pot să prepare această rețetă. Tot ce trebuie să faci este să respecți indicațiile de mai jos, iar la final vei obține un drob de miel excepțional. 

INGREDIENTE

organele de la un miel (splina, ficatul, rinichii, inima, plamani)carne de miel adunata de la coaste ( diafragma ), gat ( cca. 0,5 kg.) matele de miel3 legaturi de ceapa verde 2 legaturi de usturoi verde2 legatura de patrunjel2 legatura marar1 prapure 2cimbrusare si piper15-20 oua ( se simte la mana, daca-s prea putine drobul se va sfarma  la taiere ).

MOD DE PREPARARE: 

Pentru început, trebuie să speli organele în apă rece, apoi să le tai pe lung și să le speli, din nou, în apă rece cu sare. 

Atenție! În cea de-a doua apă pune oțet și bicarbonat și freacă organele până se albesc. Ulterior, pune-le în oala sub presiune la fiert, timp de 15 minute, iar după scoate-le din apă și lasă-le la răcit.

După ce s-au răcit, taie organele în cubulețe mici, iar apoi toacă verdețurile mărunt și călește-le în puțin ulei cu apă și adaugă-le peste organe. 

Pasul următor este să pui cimbru, sare piper, dar și ouăle bătute cu furculița și amestecă-le bine. 

Spală prapurele în câteva ape și apoi pune-l pe fundul tavii cu marginile în afară. Toarnă compoziția, pune și trei ouă fierte pe mijloc nivelează totul și acoperă cu prapurele rămas în afară. 

Pune tava la cuptor pentru aproximativ 50 de minute până se rumenește frumos și apoi lasă-l să se răcească bine ca să îl poți porționa. 

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here