Cele mai noi analize efectuate în conformitate cu standardele naţionale şi europene au confirmat că apa din Mamaia îndeplineşte toate criteriile de siguranţă şi sănătate. Informarea vine în contextul în care nereguli privind calitatea apei au fost raportate în anumite zone izolate de pe litoralul românesc, cum ar fi Corbu şi Vadu. 

Organizaţia de Management al Destinaţiei Mamaia-Constanţa, o asociere între Primăria Municipiului Constanţa şi mai multe patronate din turism, anunță sâmbătă că ultimele analize efectuate în conformitate cu standardele naţionale şi europene au confirmat că apa din Mamaia îndeplineşte toate criteriile de siguranţă şi sănătate, conform Agerpres.

„Testele de calitate a apei sunt realizate regulat de către DSP şi alte autorităţi sanitare competente. Ultimele analize, efectuate în conformitate cu standardele naţionale şi europene, au confirmat că apa din Mamaia îndeplineşte toate criteriile de siguranţă şi sănătate. Parametrii măsuraţi, inclusiv nivelurile de E. coli, sunt în limitele legale şi nu prezintă niciun risc pentru sănătatea publică”, se precizează în documentul OMD Mamaia.Se vor repeta analizele în Vadu și Corbu

Potrivit sursei citate, directorul executiv al DSP Constanţa, Cristina Schipor, a anunţat că analiza apei pentru îmbăiere de la Năvodari până la Vama Veche este în parametri, urmând ca probele în zona Vadu şi Corbu să fie repetate.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here