Care sunt efecteșe consumului de alcool și ce se întîmplă în organismul celor care beau băuturi alcoolice. 

Consumul excesiv de alcool îmbolnăvește ficatul, corpul se degradează, iar aspectul fizic și întregul organsim au de suferit. Pe lângă toate cele enumerate mai sus, alcoolul creează dependență. Afectează sănătatea mintală, iar asta nu doar cât timp persoana care a consumat se află sub influența alcoolului, ci are efecte pe termen lung.

Iată care sunt doar câteva dintre efectele negative ale alcoolului, pe termen lung

1. Deficit de memorie

Excesul consumului de alcool face creierul să proceseze informațiile mai lent. Afectează funcționarea generală a creierului precum și intelectul. Acesta este motivul pentru care majoritatea oamenilor se trezesc a doua zi, după ce au băut, cu greu și nu au amintirea activității lor din noaptea precedentă.

2. Tulburări cerebrale

Creierul umed, cunoscut sub denumirea științifică de de Wernicke-Korsakoff (WKS), este o tulburare a creierului care afectează până la 90% dintre consumatorii cronici de alcool. Această condiție apare atunci când excesul de alcool din corp interferează cu capacitatea corpului de a absorbi tiamina.

Rezultatul final este o deficiență a vitaminei B1 din creier. Lipsa vitaminei B1 poate crea halucinații, deficiențe de vedere și pierderea coordonării musculare. Dacă nu este tratată, această tulburare poate duce la afectarea permanentă a creierului.

Fructele care nu se țin niciodată în frigider. Ce se întâmplă cu pepenele verde dacă e pus la rece3. Îmbătrânirea mai rapidă a creierul

Excesul de alcool provoacă îmbătrânirea rapidă a creierului. Consumul zilnic scade cantitatea de materie cenușie din creier. Aceasta este partea creierului care găzduiește țesuturile, bogată în celule nervoase. Un volum mai mic de substanță cenușie înseamnă mai puține fibre nervoase care transmit semnale către creier. Acest lucru poate duce la probleme grave de memorie.

4. Depresia și anxietatea

Alcoolismul poate da o stare de depresie sau anxietate, deoarece excesul de alcool dezechilibrează hormonii și influențează sentimentele. Deși, consumul de alcool va suprima sentimentele negative, efectele sale nu vor dura pentru totdeauna.

Mulți alcoolici recurg la sinucidere sau crimă, atunci când simt că nu găsesc o rezolvare a problemelor în alcool. Acest lucru se întâmplă deoarece corpul lor a dezvoltat toleranță pentru alcool. Cei deprimați, cu gânduri negative de auto-vătămare, trebuie să caute ajutor la o instituție de tratare a alcoolului, scrie aceeași sursă.

5. Comportamente anti-sociale

Consumatorii cronici de alcool sunt deseori singuri, deoarece tind să fie agresivi și impulsivi în mediile sociale. Dacă sunteți anti-sociali și beți cantități excesive de alcool, este posibil să vă fie greu să interacționați cu alții din cauza stresului, a furiei și a rușinii.

Cum să-ți vopsești părul și să acoperi firele albe, în mod natural, fără vopsea. Remedii, în funcție de culoarea părului 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here