Propaganda regimului comunist o înfățișa pe Elena Ceaușescu drept “femeie comuniste, soție, bună mamă”, însă toți cei care au cunocut-o o descriu drept o femeie rea, ranchiunoasă și răzbunătoare față de cei care-i stăteau în cale și nepăsătoare față de suferințele clasei muncitoare, din rândul căreia se revendica.Un exemplu despre “grija maternă” pe care o purta oamenilor este relatat de un fost ministru și membru al nomenclaturii comuniste, Cornel Burtica 

Fostul ministru comunisct a relatat că Elena Caueșescu a urcat extrem de rapid în ierahia de partid și nu neapăarta pentru că ar fi “tras-o” după el, ci pentru că pe căi mai mult sau mai uțin ordoxe chiar ea l-a forțat să o avanseze.

Pagină omagială dedicată Elenei Ceaușescu, de ziua ei, ianuarie 1989 (Ziare Arcanum)

“A început să aibă păreri despre toate. În toate fenomeele negative din ara asta, a avut partea ei de vină. La un moment dat a venit cu absurditatea ca nu sunt din localitatea unde se află exploatarea minieră să nu ma primească pâine (pe cartelă, din partea întreprinderii – N.R.) să mănânce de la țară. 

Elena Ceaușescu și rețeaua MENAJERELOR. Informatoarele „Savantei” băgau spaima în securiști și secretari de partid

Și au făcut o hotărâre, au venit cu ea în Comitetul Executiv și a fost repinsă. Atunci Nicolae Ceaușescu a emis un decret, care nu mai trebuia să treacă prin Comitetul Executiv și s-a ajuns la mișcări ale minerilor de la Motru, prin `80. MInerii au devastat primăria, a spart geamurile de la exploatare și a fost o revoltă” a relatat Burtică, în dialog cu jurnalista Rodica Chelaru, în cartea “Culpe care nu se uită”. 

Nicolae Ceaușescu nu mai avea percepția realității. Răspunsurile DELIRANTE oferite unui jurnalist american, în 1989

 

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here