O investigație a Poliției Capitalei a scos la iveală o schemă de înșelăciune prin care peste 10 companii au fost păgubite cu sume semnificative, prejudiciul total fiind de ordinul sutelor de mii de euro. Escrocheria a fost pusă la punct în 2023, de mai multe persoane. 

Poliția Capitalei anunță că, în continuarea cercetărilor unui dosar penal privind fapte de înșelăciune, cu prejudiciu de 1.700.000 de lei, au mai fost făcute și alte activități de cercetare și de urmărire penală, care au condus către alte două persoane, un bărbat în vârstă de 47 de ani, respectiv o femeie în vârstă de 50 de ani.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior, față de bărbat fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar față de femeie, instanța a dispus măsura arestului la domiciliu.

Joi au fost puse în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, în București și Ilfov, fiind identificate și ridicate mai multe înscrisuri, telefoane mobile, medii electronice de stocare a datelor, calculatoare.

De asemenea, au fost identificate bunuri în valoare de 200.000 de lei, asupra cărora au fost instituite măsuri asiguratorii.

Escrocii ar fi indus în eroare 12 societăți comerciale ce funcționează în București și în județul Ilfov cu privire la posibilitatea de a le achita contravaloarea unor mărfuri prin emiterea de instrumente de plată (CEC-uri și bilete la ordin), pentru care nu ar fi asigurat disponibilul la momentul ajungerii la scadență.

 

 

   

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here