Ești înnebunită după cafea? O substanță chimică folosită la scară largă ar putea fi în spatele ascensiunii celei mai comune afecțiuni care afectează creierul, boala Parkinson. Autorii unui studiu privind tricloretilena (TCE), un solvent utilizat pe scară largă de peste un secol în scopuri industriale sau de consum, susțin că tricloretilena poate dăuna creierului. Se folosește frecvent la decofeinizarea cafelei. Iată în ce fel te expui riscului unei boli grave, potrivit specialiștilor. 

Tricloretilena (TCE) este o substanță chimică folosită în mod obișnuit pentru decofeinizarea cafelei, degresarea metalelor și la curățarea chimică a hainelor. Se crede că ea contribuie la apariția bolii Parkinson, afecțiunea creierului care cunoaște cea mai rapidă creștere din lume.

Echipa de cercetători compusă din Ray Dorsey, Ruth Schneider și Karl Kieburtz de la Universitatea din Rochester Medical Center (URMC), a publicat o lucrare în Journal of Parkinson’s Disease. Aceasta sugerează că TCE ar putea fi o cauză invizibilă a bolii Parkinson. Cercetarea a inclus mai mulți voluntari expuși timp îndelungat acestui poluant.

După ce oră e recomandat să nu mai consumi cofeină pentru un somn odihnitor, sfaturile specialiștilorCe se întâmplă dacă ești înnebunită după cafea

TCE este un contaminant prezent masiv în mai multe locații. Inclusiv la baza pușcașilor marini Camp Lejeune, în Silicon Valley și în apele subterane din SUA. Până acum se știe că TCE provoacă cancer, avorturi spontane și afecțiuni congenitale.

De asemenea, TCE a fost asociată cu un risc cu 500% mai mare de a dezvolta temuta boală Parkinson.

Studiile anterioare au asociat expunerea prelungită la TCE cu un risc crescut de cancer de rinichi, cancer de ficat, limfom non-Hodgkin, dar și de avorturi spontane.

Ce să amesteci în cafeaua de dimineaţă ca să slăbești văzând cu ochiiTricloretilena se numără printre cauzele apariției bolii Parkinson

O echipă internațională de cercetători de la Universitatea din Rochester Medical Center (URMC), susține că TCE ar putea fi o cauză invizibilă a bolii Parkinson.

Lucrarea furnizează detalii despre utilizarea pe scară largă a TCE, dovezile care leagă această substanță chimică de boala Parkinson. Studiul dă ca exemplu un număr de 7 persoane care au dezvoltat boala Parkinson după expunerea la substanța chimică în mediul de lucru. Dintre celebrități, Muhmmad Ali și actorii Michael J Fox și Billy Connolly au avut de suferit din cauza acestei substanțe.

Citește continuarea aici

Alternative la consumul de cafea prin care îți poți crește energia în mod sănătos. De ce le recomandă specialiștii 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here