În apropierea Aeroportului Mihail Kogălniceanu din județul Constanța, unde se află o importantă bază militară NATO, au fost observate astăzi două mini-tornade. Imaginile aeriene surprinse și publicate de ZIUA de Constanța arată cum tornadele ridică praful în aer. Impactul asupra evenimentului aerian

Fenomenul a avut loc înainte de un eveniment de mare importanță, Constanța Black Sea Air Show, programat pentru sâmbătă, 3 august 2024. Mini-tornadele au avut un impact vizibil, provocând distrugeri în zona amenajată pentru eveniment. Mai multe umbrele instalate în apropierea aeroportului pentru a adăposti vizitatorii au fost doborâte de vânturile puternice generate de tornade.

Autoritățile locale și organizatorii evenimentului monitorizează situația și iau măsuri pentru a asigura desfășurarea în condiții de siguranță a show-ului aerian. În timp ce mini-tornadele nu au provocat daune majore, incidentele de acest tip sunt luate în serios, având în vedere impactul potențial asupra desfășurării evenimentului și siguranței participanților.

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here