Milonarul arădean Ioan Crișan, ucis în urmă cu 3 ani, a murit după explozia unui dispozitiv improvizat, pus în mișcare de un mecanism folosit ca detonator. Parchetul General a făcut public filmul atentatului cu bombă.  

„Procurorul de caz din cadrul Secției de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus măsura reținerii preventive față de doi inculpați și o inculpată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor calificat, prev. și ped. de art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. a, b din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, distrugere, prev. și ped. de art. 253 alin. 4 din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, nerespectarea regimului materiilor explozive, prev. și ped. de art. 346 alin. 1 din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, cu aplic. art. 38 alin. 1 și 2 din Codul penal”, a anunțat, joi dimineața, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Cine era Ioan Crișan, afaceristul care a murit în atentatul cu bombă de la Arad: împrumutase sume uriașe de bani! Ce afaceri derula, de fapt, bărbatul

Potrivit documentului, la data de 27 mai 2021, cei doi inculpați bărbați au procurat un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă, procurată, deținută, transportată și folosită fără drept, și l-au plasat în autoturismul victimei.

Două zile mai târziu, pe 29 mai 2021, la ora 06:59, au acționat cu premeditare „și din interes material”, astfel că au detonat încărcătura explozivă de la distanță în timp ce victima se deplasa la volanul mașinii în parcarea magazinului Profi din cartierul Vlaicu din municipiul Arad.

„Inculpații au fost instigați la comiterea faptei de către inculpata menționată”, arată procurorii. 

Ipoteză șoc în cazul asasinatului cu bombă de la Arad: fiica lui Ioan Crișan ar fi comandat UCIDEREA afaceristului – câți bani ar fi plătit criminalilor

Inculpata este fiica lui Ioan Crișan, Laura Crișan, cea care, de altfel, ar fi comandat atentatul.

Dosarul Ioan Crișan. Asasinatul cu bombă de la Arad, comandat de fiica afaceristului ucis. Cine este Laura, cea care a plătit 100.000 de euro pentru CRIMĂ

Potrivit anchetatorilor, victima, respectiv tatăl său, a decedat ca urmare a exploziei și incendiului care a urmat, iar autoturismul a fost complet distrus.

„Prin modul, locul și mijloacele de săvârșire, fapta a fost de natură să pună în pericol alte persoane și bunuri”, mai spun procurorii.

Dosarul Ioan Crișan. Fiica milionarului ucis la Arad şi 2 complici, reţinuţi pentru OMOR CALIFICAT: val de acuzații extrem de grave pe numele celor 3 inculpați 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here