Nu toate fructele trebuie ținute în frigider, deoarece unele își pierd din proprietăți. Iată care sunt acele fructe care trebuie depozitate în cămară, nicidecum în frigider și de ce. 

De fiecare dată când ne gândim la conservare, ne gândim la frigider. Cu toate acestea, nu toate alimentele trebuie să stea în frigider. Unele dintre ele trebuie să rămână doar pe rafturi. Itaă de ce.

Avocado

De multe ori, atunci când cumperi avocado, acesta nu este complet copt. Pentru a se coace, ar trebui să-l depozitezi la temperatura camerei, nu în frigider. Refrigerarea este necesară doar dacă este deja copt și nu dorești să îl mănânci. Însă de îndată ce este pus în frigider, acesta se oprește imediat din coacere. Este nevoie între două și patru zile pentru a se coace, așa că lăsa-l ăn debara. După ce s-a copt, frigiderul îl poate păstra până la șapte zile.

Ceapa

Ceapa nu are ce căuta în frigider, indiferent dacă este tăiată sau nu. Ceapa are nevoie de aer pentru a rămâne uscată și proaspătă. Ar trebui să fie depozitată în cămară. Umiditatea și gazele nu sunt bune pentru ceapă. Acestea accelerează procesul de degradare a acesteia și o va face să se strice rapid. După ce este tăiată, aceasta poate rezista câteva ore înainte de a se strica. Totuși, nu ar trebui ținută în frigider fiindcă va absorbi umezeala din frigider și își va pierde toată aroma.

Lista celor mai bogate alimente în fier. Trebuie să le introduci în alimentație ta, pentru a preveni anemiaMerele

Vă întrebați de ce merele sunt depozitate într-un coș de fructe în centrul mesei sau pe tejgheaua din bucătărie? Există un motiv întemeiat pentru asta. Motivul este că acestea vor rămâne mai proaspete la temperatura camerei. Cu toate acestea, ele pot fi depozitate și în frigider. Sertarul cu legume din frigider le va face să reziste și mai mult timp. Dar înainte de a le depozita acolo, puneți-le într-o pungă de plastic cu găuri mici. Alternativ, le puteți acoperi cu un prosop de hârtie umed pentru a ajuta la absorbția umidității din frigider. În caz contrar, temperatura și umiditatea din frigider vor schimba textura și gustul acestora.

Verdeturile

Oxigenul nu este bun pentru ierburi, deoarece le poate face să devină maro sau negre. Faptul că sunt clasificate ca alimente proaspete nu le recomandă pentru frigider. Verdețurile trebuie să își păstreze umiditatea fără a fi expuse la prea mult oxigen. Pentru a le depozita corect, acestea trebuie puse într-un saculeț lejer. Dacă trebuie puse în frigider, atunci trebuie să fie acoperite complet cu prosoape de hârtie umede. Cele uscate se păstrează cel mai bine într-un recipient etanș, într-o pungă cu fermoar sau într-un borcan etanș pentru a ține oxigenul afară.

Pepenele verde

De îndată ce pepenii verzi sunt culeși, se opresc din coacere. Așadar, efrigerarea și temperatura camerei nu au niciun efect asupra procesului de coacere. Cu toate acestea, studiile arată că depozitarea pepenilor verzi în frigider poate avea un impact negativ asupra valorii nutritive a acestora. După ce sunt tăiați, pot fi puși într-o pungă cu fermoar și depozitați în frigider, însă, ar trebui să fie consumați între 2 și 3 zile.

Bananele

Bananele nu sunt păstrate în frigider de majoritatea oamenilor și au un motiv foarte bun. Atunci când sunt păstrate la frigider, își vor încetini procesul de coacere, își vor schimba gustul, iar textura din interiorul cojii se va înmuia.

Roșiile

Roșiile nu trebuie păstrate în frigider. Nu numai că își vor pierde din aromă, dar vor și rămâne tari. Roșiile trebuie consumate proaspete. Roșiile coapte pot fi conservate prin înmuiere într-un bol cu apă. Mai mult, roșiile pot fi mixate, puse într-un recipient etanș pentru a-și păstra prospețimea și apoi depozitate în frigider pentru a fi folosite ulterior la prepararea mâncărurilor.

 

 

 

 

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here