Este vorba despre lămâie. De ce trebuie să ai tot timpul lămâie în casă. Întrebuințări despre care nu știai, ale acestui fruct-minune. Iată la ce poți folosi lămâia.
Pe lângă importanța ei culinară, lămâia poate avea diverse întrebuinţări, mai puțin cunoscute. Iată câteva dintre acestea, care dau rezultate în bucătărie.
Lămâia, întrebuințări mai puțin cunoscuteFructele tăiate pot fi stropite cu zeamă de lămâie, pentru ca acestea să nu se oxideze şi să se înnegrească.Dacă puneţi o bucată de lămâie într-un borcan cu muştar început, acesta nu îşi va schimba culoarea şi nici nu se va întări, îşi va păstra aceaşi consistenţă.Pentru a obţine un orez cât mai alb, puneţi câteva picături de lămâie în apa în care îl fierbeţi.De asemenea, lămâia este foarte benefică sănătății, consumul de lămâie vă scapă de calculii biliari, dacă faceți un amestec de lămâie cu piper negru și trei părți de ulei de măsline, scrie wawlist.roAjută la pierderea în greutate, prin stimularea metabolismului și arderea grăsimilor din organism.Protejează de anemie, deoarece pe lângă faptul că au conținut de fier, lămâia ajută la absorbția fierului din alimente.Reduce riscul de cancer. Conform studiilor făcute, s-a constatat că persoanele care consumă citrice, cu precădere lămâi, prezintă un risc mai scăzut de cancer.Lămâia îmbunătățește sănătatea digestivă.Sprijină sănătatea inimii, deoarece conține cantitate mare de vitamina C, care reduce riscul de boli cardiovasculare și accidentele cerebrale.De ce se spune ca trebuie sa mâncam un măr pe zi pentru a ne mentine sănatosi. Ce beneficii au, de fapt, merele