Galette cu pere și migdale este un desert rustic, care combină o crustă crocantă de aluat fraged cu fructe suculente și aromate, completate de migdale. Rețeta este simplă și ușor de preparat și face parte din rețetele de deserturi franțuzești, mult apreciate în toate bucătăriile lumii.
Combinația de ingrediente oferă o notă de contrast între dulceața naturală a perelor și efectul crocant al migdalelor, creând un desert elegant și delicios. Acest desert rustic poate fi servit cu orice ocazie, impresionând prin combinația de arome și aspectul său nepretențios, dar cuceritor.
Galette se prepară, în mod clasic, dintr-un aluat fraged, clasic, pe bază de unt și făină. Acesta se modelează sub formă de disc, iar marginile se îndoaie peste umplutură, formând niște pliuri, precum cele pe care le au opincile tradiționale românești.
Umplutura poate fi preparată din fructe, din gem sau dulceață, dar și din diferite creme. Descoperă aici o variantă sărată a acestei tarte, cu roșii și dovlecel, gratinată cu brânză nobilă.
În continuare îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru a găti și tu varianta cu pere și migdale.
Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă de conservare a fructelorGalette cu pere și migdale – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea acestei delicioase tarte de ingrediente pentru aluat și de ingrediente pentru umplutură.
Descoperă mai jos care sunt acestea.
Trucuri care te pot ajuta să scapi de gustul amar al vinetelor. Sigur îți vor folosiIngrediente pentru aluat:200 g făină100 g unt rece, tăiat cubulețe1 lingură de zahărUn praf de sare3-4 linguri de apă rece.
Citește continuarea aici
Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat. Simplu și ușor de preparat