Gemul de mere este un desert pregătit d egospodine, pentru iarnă. Se prepara rapid, este fără zahăr și nu cconține conservanți. Iată rețeta. Gem de mere – Ingrediente
(aproximativ 2-4 borcane de 250 grame)
1 kg mere (alege merele dulci)250 ml apăsucul de la 1-2 lămâiScortișoară sau alte condimente la alegere (opțional)Mod de preparare
Spală merele foarte bine. Poți să le cureți de coajă sau nu, în funcție de preferințele tale. Dacă lași coaja, ai grijă să folosești mere organice pentru a evita pesticidele.
Taie merele în bucăți mici și înlătură sâmburii.
Pune bucățile de măr într-o oală mare și adaugă apa.
Stoarce sucul de lămâie peste mere. Acesta ajută la păstrarea culorii și adaugă un gust plăcut.
Dacă alegi să folosești scortișoară sau alte condimente, adaugă-le acum.
Pune oala pe foc și las-o la fiert la foc mic spre mediu, amestecând ocazional.
Când merele devin moi (în general, în 20-30 de minute), testează textura. Dacă vrei un gem mai fin, folosește un blender sau un zdrobitor pentru piure pentru a obține consistența dorită.
Lasă gemul să fiarbă încă câteva minute pentru a se îngroșa puțin.
Verifică dacă gemul e gata făcând testul farfuriei: pune un pic de gem pe o farfurie rece și trage un deget prin el. Dacă rămâne o dâră clară, gemul e gata.
Pune gemul fierbinte în borcane sterilizate, închide bine capacele și întoarce borcanele cu capul în jos pentru a crea un vid.
Alimente care ard grăsimea de pe abdomen. Top 5 cele mai eficiente