Solidaritatea motocicliștilor este binecunoscută și este evidențiată prin diversele modalități de comunicare și avertizare folosite de aceștia. Atunci când detectează prezența poliției, motocicliștii își avertizează colegii de drum printr-o serie de semnale discrete. 

Pentru a evita problemele de trafic pe motocicletă, este important să respectați regulile specifice motocicliștilor. Printre acestea se numără evitarea trecerii pe banda de urgență, deoarece aceasta poate duce la primirea unei amenzi substanțiale.

Excesul de viteză este un alt pericol pe care motocicliștii îl pot întâmpina, putând fi sancționați de poliție în urma opririi acestora. Pentru a evita astfel de situații, aceștia utilizează un semnal specific cu mâna.

 Când poliția este în apropiere, aceștia își bat scurt casca cu mâna stângă. „Acest semn este bine cunoscut printre motocicliști,” confirmă Alexander Schnaar, purtătorul de cuvânt al ADAC, pentru echo24.de, deși recunoaște că clubul nu a analizat detaliat acest gest.

Incendiu în Pădurea Stejarul, Brăila. Flăcările devorează vegetația de pe aproape 3 hectare

Motocicliștii mai folosesc și alte metode de comunicare, nu doar atingerea căștii. Un gest comun este salutul motociclistului, în care brațul stâng este întins, exprimând un gest mai evident decât un simplu salut.

De asemenea, există semnale mai puțin cunoscute, dar încă utile, cum ar fi o eșarfă galbenă sau o vestă de înaltă vizibilitate înfășurată în jurul ghidonului. Aceste semnale, deși rar folosite în prezent, pot fi de mare ajutor în anumite situații de pe drum, mai scrie presa germană.

Suma exorbitantă pe care a primit-o echipa de fotbal a Spaniei pentru câștigarea Euro 2024

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here