Rețeta de gogoși mănăstirești reprezintă unul dintre deserturile consumate de români. Acest preparat poate fi consumat cu ușurință în perioada postului întrucât măicuțele de la mănăstiri au decis să dezvolte propriile lor rețete.  

Gogoșile mănăstirești diferă la gust de cele clascice; pe lângă făină și ingredientele necesare, măicuțele folosesc un ingredient secret care oferă o textură diferită.

Ingredientele de care ai nevoie pentru acești gogoși:

-500 g făină,

-200 ml apă caldă,

-100 ml lapte vegetal (preferabil lapte de soia sau migdale),

-50 g zahăr,

-30 g drojdie proaspătă (sau 10 g drojdie uscată),

-coajă rasă de lămâie sau portocală (opțional),

-o linguriță de esență de vanilie sau esență de lămâie (opțional),

-un praf de sare,

-ulei pentru prăjit și zahăr pudră pentru decor (opțional).  

Mod de preparare

Pentru început, într-un castron de dimensiuni mai mari pui drojdia la dizolvat în apă caldă și o lași preț de 5-10 minute. Când drojdia începe să se activeze, poți adăuga laptele vegetal și zahărul; amesteci bine până când zahărul s-a dizolvat și apoi poți adăuga ușor făina. Amesteci mereu până când se încorporează, la final obținând un aluat omogen. Dacă nu ești adeptul frământatului cu mâna, poți opta pentru un mixer cu funcție de frământat sau o lingură de lemn. 

Citește continuarea aici.

    

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here