În zilele noastre, tinerii nu se mai căsătoresc de la vârste fragede și aleg să amâne acest moment din diverse motive. Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a vorbit recent despre acest fenomen și a dezvăluit ce greșeală fac tinerii care aleg să se căsătorească după vârsta de 30 de ani.
Părintele Calistrat a subliniat că tinerii care așteaptă să se căsătorească abia după ce au împlinit vârsta de 30 de ani fac o greșeală mare, deoarece atracția trupească și sufletească scade odată cu vârsta.
Duhovnicul a explicat că deși mulți dintre cei care se apropie de această vârstă își doresc să se căsătorească întâmpină dificultăți în a-și găsi partenerul potrivit. Asta în timp ce tinerii care ajung să-și unească destinele după vârsta de 30 de ani, întâmpină probleme în ceea ce privește atracția trupească și sufletească.
Cu toate acestea, părintele Calistrat susține că o „relație grăbită” poate duce la pierderea interesului din partea unuia sau chiar a ambilor parteneri și că în cazul în care femeia nu ar „ceda” ușor, bărbatul ar prețui-o și nu ar lăsa-o să plece, pentru că i-ar vedea valoarea cu adevărat și ar cere-o în căsătorie într-un timp mai scurt.
”În anii ’70, ’73, ’75 până în ’80, fata, dacă trecea de 18 sau 19 ani, deja era o nenorocire, era bătrână. Ce era în această tradiție rămasă naturală? Te mărită și te însoară cât ești numai foc și pară și să ai tot ce-are o floare, și parfum, miros, culoare.
Deci în momentul în care tu auzi un „te iubesc”, tresari, te-a pupat un băiat, tremuri, vezi un băiat frumos, îți sclipesc ochii. Normal că la 30 de ani nu o să mai ai atracția trupească sau sufletească, pe care ai avut-o în tinerețe, când aveai 18, 19 sau 20. De aceea, cele mai frumoase căsătorii și cele mai reușite sunt în vremea studenției”, a mai spus părintele Calistrat Chifan.