Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut noi clarificări privind decizia de a restricționa circulația rutieră pe Valea Oltului timp de o lună, pe parcursul zilei. Măsura, care a stârnit numeroase controverse și nemulțumiri din partea șoferilor și transportatorilor, a fost luată pentru a permite desfășurarea unor lucrări de infrastructură esențiale. El a subliniat că lucrările nu pot fi efectuate în siguranță și eficient pe timp de noapte, așa cum a sugerat premierul, din mai multe motive tehnice și logistice.  

„De ce am ales iulie-august? Pentru că este perioada pe care o putem folosi la maximum, şi nu riscăm un an de zile. Eu nu îmi permit să întârzii un an de zile. Următoarea fereastră de oportunitate ar fi în mai-iunie anul viitor.  Poate mulţi care ar fi fost în locul meu ar fi luat decizia să amâne că sunt alegeri. Nu cred că este decizia corectă.

Decizia nu a fost luată peste noapte. Am cerut părerea la multe companii private dacă se pot face lucrări de acest tip. Dacă vrei să pui în pericol…că nici zece autostrăzi nu sunt mai importante decât viaţa unui om.

Toţi au recomandat această modalitate. Se lucrează maxim, se închide, se curăță şi se dă drumul circulației de la ora 20:00 la 06:00 dimineaţa. Sunt 8 echipe care lucrează pe cele 10 hectare care sunt în adiacenţa carosabilului. Deci nimeni nu îşi asumă să facă lucrări de acest tip sub trafic. Ştiu că este o decizie care provoacă nemulțumire, dar nu există altă soluţie dacă vrem să avem autostrăzi în România”, a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la un post TV.

O parte din lucrările de pe Valea Oltului s-ar putea realiza pe timpul nopții. Varianta, analizată de Ciolacu și Grindeanu 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here