Acest preparat este foarte sănătos, gustos, hrănitor și este ideal în zilele de post. Iată cum se pregătește și ce ingrediente conține.
Dacă nu mai ai idee ce să prepari pentru o gustare delicioasă și hrănitoare, de post, îți recomandăm rețeta de hummus cu spanac. Aceasta este o variantă delicioasă și nutritivă a clasicului hummus de năut, îmbogățit cu verdeață proaspătă.
Acest hummus nu doar că arată spectaculos, dar este și o modalitate excelentă de a integra mai multă verdeață în alimentație. Este o rețetă simplă, rapidă și incredibil de gustoasă.
Ingrediente:
1 conservă de năut (400 g)150 g spanac proaspăt2 linguri tahini (pastă de susan)zeama de la 1 lămâie2 linguri ulei de măsline extravirgin1 cățel de usturoi1/2 linguriță sare1/2 linguriță chimion măcinat3-4 linguri din zeama de la năutsemințe de dovleac pentru decor.Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea năutului. Dacă folosești năut la conservă, clătește-l bine sub jet de apă rece pentru a îndepărta excesul de amidon și sare. Dacă folosești năut uscat, acesta trebuie înmuiat peste noapte și fiert până devine foarte moale.
Cum prepari Hummus cu spanac
După ce pregătești năutul poți pregăti și spanacul. Acesta se poate folosi și crud, mai ales dacă folosești frunze tinere și foarte proaspete. Însă pentru o textură mai fină, îl poți opări rapid în apă clocotită timp de 30 de secunde. Apoi îl scurgi bine și îl răcești sub apă rece.
Descoperă și care sunt beneficiile consumului de spanac și cum poți să-l integrezi în dieta ta zilnică.
Într-un blender sau robot de bucătărie, adaugă năutul, tahini-ul, zeama de lămâie, usturoiul curățat, sarea și chimionul. Toarnă și uleiul de măsline. Apoi mixează până când amestecul de ingrediente începe să devină cremos.
Pune spanacul în blender și continuă să mixezi până când hummus-ul capătă o culoare verde uniformă. Adaugă treptat 3-4 linguri din zeama de la năut pentru a obține consistența dorită. dacă nu dorești să adaugi din această zeamă, poți adăuga apă rece.
Gustă hummus-ul și, dacă este nevoie, mai adaugă sare și condimente. Tot după gust mai poți adăuga zeamă de lămâie sau ulei de măsline pentru un plus de savoare și cremozitate.
Transferă hummus-ul într-un bol. Stropește-l cu puțin ulei de măsline pentru un aspect mai plăcut. Presară semințe de dovleac sau fulgi de ardei iute, dacă dorești un plus de aromă.
Hummus-ul cu spanac este delicios alături de lipii proaspete sau crocante. Mai poate fi servit și cu bastonașe de legume crocante din morcovi, castraveți sau ardei.
Dar merge foarte bine și cu felii de pâine prăjite sau cu diferiți crackers.
Cea mai gustoasă mâncare de mazăre. Rețeta de post. Ingredientul care îi conferă un gust aparte