În perioada dintre Crăciun şi Anul Nou, salatele sunt o alegere perfectă, mai ales cele cu peşte. Îţi propunem o salată Șuba cu peşte marinat, sfeclă roşie, morcovi, ouă fierte şi maioneză! 

Potrivit nutriţioniştilor, ideal este să consumăm peşte de două ori pe săptămână. FDA (Federal Drug Administration – agenţia federală pentru hrană şi medicamente a Statelor Unite) recomandă, săptămânal, 230 g de peşte pentru un adult. Această cantitate este suficientă pentru un aport optim de proteine, acizi graş Omega-3, vitamina B12 şi vitamina.

Un alt aspect important îl constituie felul în care găteşti peştele. Deşi gustos, cel pane sau prăjit în ulei e o adevărată bombă calorică şi nu e recomandat să-l găteşti astfel foarte des. Cel fript, fiert, marinat sau cel la cuptor este mai uşor şi mai sănătos, iar dacă îl asociezi cu legume sau cu orez brun poţi crea un preparat simplu, apetisant şi sănătos.

Ingrediente pentru patru porţii

– 4 morcovi

– 4 cartofi

– 3 sfecle roșii

– sare

– 250 g pește, fără oase, marinat

– 1 ceapă roșie

– 4 ouă fierte

– 100 g maioneză

Mod de preparare

Coci sfeclele, apoi le descojești și le razi. Fierbi morcovii și cartofii în apă cu sare, curățați în prealabil, și-i razi. Toci ceapa roșie și tai cubulețe peștele.

Într-o formă de tort, cu inel detașabil, pui un strat de pește, apoi unul de ceapă. Adaugi morcovii, apoi un strat de maioneză, cartofii, un alt strat de maioneză, jumătate din sfeclele rase, restul de maioneză, ouăle fierte rase și restul de sfeclă. Decorezi după imaginație.

Sursă text: Click!pentrufemei

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here