După câteva ore de incertitudine și mobilizări intense din partea autorităților, bărbatul suspectat că a provocat incendiul de la Palatul Parlamentului României a fost prins.  

Marți seară, polițiștii de la secția 11 din București au reușit să-l identifice și să-l rețină pe bărbatul care, conform informațiilor, a încercat să evite capturarea prin schimbarea frecventă a locațiilor sale de cazare.

Potrivit surselor Realitatea Plus, bărbatul se mutase de la un hotel la altul, încercând să îngreuneze astfel căutările desfășurate de forțele de ordine. În cele din urmă, oamenii legii l-au găsit într-un hotel din Capitală și l-au reținut.

În timpul zilei, Poliția Română a lansat un apel către populație pentru identificarea și prinderea principalului suspect în cazul incendiului de la Palatul Parlamentului.

După ce ar fi provocat un incendiu în incinta clădirii, bărbatul a reușit să fugă, iar forțele de ordine l-au căutat în zonele adiacente, precum parcurile și stațiile de metrou. 

Ce au transmis oamenii legii în acest caz

Poliția a făcut publică o fotografie cu presupusul atacator și a ăndemnat pe oricine are informații sau l-ar putea recunoaște să sune de urgență la 112. Conform codului penal, fapta de care este acuzat se încadrează la „distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun, săvârșită prin incendiere, explozie ori prin alte mijloace similare, punând în pericol persoane sau bunuri”. Aceasta se pedepsește cu închisoarea între 2 și 7 ani.

În plus, Poliția Română a furnizat detalii despre bărbatul pe care îl suspectează că ar fi provocat incendiul din Parlamentul României. Potrivit oamenilor legii, suspectul este un bărbat de 56 de ani, din comuna Ștefan cel Mare, județul Vaslui.

Acesta este căsătorit și are trei copii. Bărbatul este activ pe diverse rețele de socializare, unde își exprimă opiniile asupra problemelor politice. Acesta a trăit o perioadă îndelungată în Italia, iar recent se afla în România în vizită. Se pare că a avut antecedente legale în Italia, fiind acuzat de conducere sub influența alcoolului. De asemenea, în informarea polițiștilor se menționează că suspectul ar suferi de depresie. 

VIDEO – Momentul în care pagerele explodează, rănind membri Hezbollah. Numărul morților a ajuns la 9, aproape 3000 de răniți

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here