Vineri seară, 27 septembrie, un incendiu de mare amploare a izbucnit în zona Podului Ciurel și Lacul Morii din București. Flăcările au cuprins mai multe containere, iar fumul dens și negru s-a ridicat deasupra orașului, fiind vizibil de la o distanță considerabilă. UPDATE – Incendiul este localizat. Au ars 12 containere în care locuiau persoane de naționalitate ucraineană.Incendiu la Lacul Morii din București

 Potrivit surselor Realitatea PLUS, incendiul este generalizat. Locuitorii din zonă au fost alertați de degajările masive de fum.

Din primele verificări, persoanele care se aflau în apropierea containerelor afectate s-au evacuat în siguranță, fără a exista victime raportate până în acest moment. Totuși, există riscul ca incendiul să se extindă la o clădire cu parter și etaj (P+1), aflată în imediata vecinătate a focarului.

             Incendiu masiv în apropiere de Lacul Morii / Sursa foto – Realitatea PLUS

La fața locului au fost mobilizate opt autospeciale de stingere a incendiului, iar pompierii încearcă să limiteze propagarea flăcărilor. Operațiunile de intervenție sunt complicate de degajările mari de fum, care pot prezenta riscuri suplimentare pentru sănătate și siguranță.

           Mai multe containere au luat foc aproape de Lacul Morii / Sursa foto – Realitatea PLUS

Deocamdată, nu se cunosc detalii despre destinația sau modul de utilizare a containerelor care au fost cuprinse de flăcări. Autoritățile sunt în continuare la fața locului și promit să revină cu informații suplimentare pe măsură ce se desfășoară intervențiile de urgență.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here