Mai sunt doar câteva zile până când începe postul Paștelui, iar credincioșii se gândesc deja la ce vor pune pe masă după ce legumele s-au tot scumpit. Primele roșii românești, care vor apărea pe tarabele din piețe vor fi, însă, la un preț mare. Și asta pentru că sunt crescute peste iarnă, iar costurile și munca depusă au fost unele foarte mari.  

Fiind considerat cel mai aspru din punct de vedere alimentar și doar cu puține dezlegări la pește, postul Paștelui îi va costa scump pe români anul acesta. Cele mai căutate alimente sunt legumele și verdețurile. Agricultorii spun însă că vor fi nevoiți să vândă kilogramul de roșii cu 30 de lei, să acopere costurile de întreținere.

Mircea Tatu – fermier: „Acestea sunt primele roșii pe care le vom mânca anul acesta, noi ne-am păstrat soiul vechi, sunt foarte gustoase. În primul rând, încălzirea e cea mai scumpă apoi multe costuri de îngrijire, de aerisire, nu e foarte simplu, sunt roșii care sunt produse iarna, iar la noi e foarte greu, nu avem lumină sufiecientă, aer”.

Comercianții speră însă să își vândă marfa muncită din greu chiar dacă prețurile sunt mai mari decât anul trecut. 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here