Un bărbat de 36 de ani din județul Brașov a fost împușcat de un polițist după ce a amenințat și atacat un jandarm cu un topor. Incidentul s-a produs în municipiul Săcele, în timpul unei intervenții pentru aplanarea unui conflict între vecini, la care bărbatul era implicat. Cum s-a întâmplat totul

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brașov, apelul de urgență 112 a fost înregistrat pe 13 iulie, în jurul orei 12:45. Sesizarea menționa o stare conflictuală în desfășurare între vecini, cu potențial de escaladare.

„La fața locului a intervenit inițial un echipaj mixt, format dintr-un polițist și un jandarm. În timpul intervenției, un bărbat de 36 de ani, implicat în conflict, a ieșit cu un topor și a amenințat forțele de ordine. Având în vedere pericolul iminent, manifestat inclusiv prin ridicarea toporului cu intenția vădită de a lovi un jandarm, agentul de poliție a efectuat un foc de avertisment în plan vertical, urmat de două focuri în direcția agresorului”, a declarat IPJ Brașov.

Conflictul a escaladat rapid, necesitând intervenția suplimentară a altor polițiști și jandarmi pentru a gestiona situația.

„Prin intervenția promptă a polițistului, viața colegului de la jandarmi a fost salvată. Polițiștii continuă cercetările la fața locului, sub coordonarea procurorului de caz, urmând să stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului”, a adăugat IPJ Brașov.

Bărbatul agresiv a murit

Bărbatul rănit a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. La ora 18:53 a fost anunțat decesul acestuia.

Autoritățile continuă să investigheze incidentul pentru a clarifica toate detaliile și a lua măsurile necesare în continuare.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here