Un incident cutremurător a avut loc într-un spital din Kentucky, SUA, unde un bărbat desemnat ca donator de organe s-a trezit pe masa de operație chiar înainte ca medicii să-i extragă inima pentru un transplant. 

Thomas TJ Hoover, în vârstă de 36 de ani, fusese adus la Spitalul Baptist Health Richmond în octombrie 2021, după ce suferise o supradoză de droguri. Medicii au declarat că acesta era în moarte cerebrală și au început să evalueze viabilitatea organelor sale pentru donare, conform New York Post.

Ce au transmis medicii

Natasha Miller, una dintre persoanele responsabile cu procesul de conservare a organelor în ziua respectivă, a observat un lucru alarmant. Ea a relatat că, atunci când Hoover a fost adus în sala de operație, acesta nu părea să fie în moarte cerebrală. „Se mișca vizibil”, a declarat Miller, adăugând că l-a văzut cu lacrimi pe față, ceea ce a indicat că pacientul putea fi conștient.

Această situație a creat panică printre personalul medical, iar doi dintre medicii care urmau să realizeze intervenția au refuzat să participe la procedură. Natasha Miller a explicat că, în ciuda acestei situații, coordonatorul de caz din partea organizației Kentucky Organ Donor Affiliates (KODA) a insistat să fie aduși alți medici pentru a continua recoltarea. „Am fost șocată când l-am auzit cerându-le medicilor să facă intervenția”, a spus Miller pentru presă.

Nyckoletta Martin, o altă angajată a KODA, a confirmat că Thomas Hoover a dat semne de viață în timpul unei proceduri anterioare de cateterism cardiac. Martin a povestit că bărbatul s-a zbătut pe masa de operație, în ciuda faptului că se credea că este în moarte cerebrală. În pofida acestui incident, medicii l-au sedat și au continuat pregătirile pentru recoltarea organelor.

Mai multe cadre medicale au demisionat

Ulterior, mai mulți membri ai echipei KODA au demisionat din funcții din cauza acestui caz. Martin a declarat că a fost profund afectată de acest incident și a subliniat nevoia unor măsuri mai stricte pentru protejarea donatorilor de organe. „Mi-am dedicat întreaga viață acestei misiuni, dar este înspăimântător să văd că asemenea lucruri se pot întâmpla fără o mai bună protecție pentru donatori”, a adăugat ea.

Sora lui Hoover, Donna Rhorer, a relatat că fratele său și-a deschis ochii în timp ce era transferat din secția de terapie intensivă spre sala de operație, dar i s-a spus că aceste mișcări erau reflexe și nu indicau că Hoover ar fi încă în viață. „Părea că vrea să ne spună: Hei, sunt încă aici”, a declarat ea.

Oficialii KODA au respins acuzațiile conform cărora ar fi cerut medicilor să continue recoltarea organelor de la un pacient aflat în viață. În prezent, procurorul general din Kentucky investighează cazul, iar o altă anchetă este în desfășurare din partea autorităților sanitare.

Deși Thomas TJ Hoover încă se confruntă cu probleme de memorie, vorbire și mers, starea sa generală este stabilă, iar el locuiește acum cu sora sa.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here