În iulie 2024, prețurile din Mamaia au atins cote astronomice, transformând o masă completă într-un lux pe care mulți nu și-l mai permit. Turistul obișnuit se confruntă acum cu costuri exorbitante pentru o simplă masă de prânz sau cina pe litoralul românesc. Creșterea necontrolată a prețurilor

Mamaia, cunoscută drept „stațiunea bogaților”, a devenit sinonimă cu extravaganta și costurile mari, dar situația din acest an pare să fie cu totul deosebită. Prețurile pentru mâncare au explodat, ajungând la niveluri care depășesc așteptările chiar și celor mai pregătiți turiști din punct de vedere financiar. O masă completă într-un restaurant sau la „împinge tava” costă acum cât o zi întreagă de cazare în alte destinații turistice.

Mâncarea de pe litoral, în special cea servită în locațiile cu autoservire, a devenit inaccesibilă pentru mulți. Turistul care dorește o simplă frigăruie trebuie să scoată din buzunar 57 de lei, în timp ce o lipie costă 7 lei, iar murăturile 37 de lei. De asemenea, o porție de cartofi este 27 de lei, iar două felii de cașcaval pane costă 42 de lei.

Exemple de prețuri exagerate:Porția de hamsii ajunge la 35 de lei pentru 250 de grame.Costița costă 64 de lei pentru 405 grame.O pungă costă 2 lei.

Aceste prețuri exorbitante au determinat mulți turiști să caute alternative mai accesibile în Bulgaria sau Grecia, unde costurile pentru mâncare și cazare sunt considerabil mai reduse. Chiar și cei care aleg să viziteze Mamaia trebuie să fie pregătiți financiar pentru a-și permite această experiență. În contextul actual, o vacanță în această stațiune poate însemna cheltuieli de ordinul miilor de lei pe parcursul câtorva zile.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here