Limitarea numărului de calorii poate fi adesea realizată cu puțină creativitate. De exemplu, înlocuind laptele și zahărul cu o linguriță de scorțișoară ar putea reducere numărul de calorii al unei cafele cu cel puțin 70 de calorii per cană. Acest condiment este ingredientul care poate înlocui cu succes zahărul în cafea. 

Un studiu a constatat că doar o jumătate de linguriță de scorțișoară pe zi poate reduce semnificativ nivelul zahărului din sânge, trigliceridele, colesterolul LDL și nivelul colesterolului total la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Dar are și o mulțime de alte beneficii.

Ingredientul care poate înlocui cu succes zahărul în cafea

Scorțișoara poate încetini viteza cu care stomacul se golește după masă, ceea ce poate ajuta la controlul creșterilor și scăderilor bruște ale nivelului de zahăr din sânge.

Scorțișoara poate îmbunătăți modul în care antioxidanții din alte alimente ajută organismul să se apere, întărind sistemul imunitar.

Beneficiile suplimentare ale scorțișoarei includ ameliorarea congestiei, reducerea rigidității mușchilor și articulațiilor, contracararea inflamației, susținerea sănătății digestive și chiar stimularea funcției creierului.

De asemenea, s-a dovedit că acest super condiment stimulează circulația cu proprietățile sale de subțiere a sângelui.

Datorită proprietăților cinnamaldehidei, un compus care îi conferă scorțișorii aroma și mirosul, această alternativă la zahăr poate ajuta la combaterea diferitelor infecții, în special cele cauzate de ciuperci. De asemenea, s-a demonstrat că reduce creșterea bacteriilor precum Listeria și Salmonella.

Consumul de zahăr crește nivelul de insulină și blochează nivelurile de leptină extrem de importante. E un hormon necesar pentru reducerea apetitului și arderea grăsimilor. Renunță la dulciuri și înlocuiește-le cu condimente. În acest fel îți vei satisface sănătos pofta de dulce și te vei simți mai plină pentru mai mult timp.

Care e diferența dintre zahăr și scorțișoară

Zahărul influențează funcția creierului, crește colesterolul, cauzează probleme dentare, poate supraîncărca ficatul, crește șansele de diabet și dă dependență, datorită eliberării masive de dopamină în creier. Cea mai bună alternativă pentru a-l înlocui se pare că este scorțișoara, sau cel puțin așa susțin specialiștii. Scorțișoara e un condiment apreciat pentru proprietățile sale uimitoare pentru sănătate.

Scorțișoara este plină de antioxidanți, care protejează organismul de daunele cauzate de radicalii liberi. Acestea contribuie la proprietățile sale anticancerigene. Unele studii au arătat că condimentul încetinește creșterea celulelor canceroase. Antioxidanții au, de asemenea, efecte antiinflamatorii puternice, tratând anumite tipuri de dureri și dureri de cap, reparând leziunile tisulare și prevenind afectarea musculară.

Cercetările Societății Americane de Biochimie și Biologie Moleculară sugerează că scorțișoara activează o proteină numită Sirtuin-1. Ea este activă în reglarea insulinei și metabolismul lipidelor. Prezența acestui super-condiment în corpul tău înseamnă că poate reduce depozitarea excesului de grăsime. Poate arde mai multe calorii și poate ajuta la pierderea în greutate.

O doză zilnică din acest condiment gustos poate ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii. Inhibă eliberarea acizilor grași inflamatori și oprește trombocitele să îngroașe sângele, scăzând tensiunea arterială. Nivelurile de calciu și fibre din scorțișoară ajută organismul să elimine toxinele și pot reduce nivelul de colesterol și trigliceride.

Sursa

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here