Deja începem să ne apropiem cu pași repezi de Crăciun, iar de pe masa de sărbători nu pot să lipsească niciodată sarmalele tradiționale! Pentru un gust delicios, la fel precum cel din copilăria noastră, este important să nu uităm să folosim acest ingredient secret care trebuie pus în carne! 

Timpul trece repede, iar în scurt timp va trebui să începem să ne pregătim pentru sărbătorile de iarnă! Desigur, pe lângă împodobirea bradului și găsitul unor cadouri potrivite, nu putem uita nici de preparatele tradiționale pe care le vom pregăti, în această perioadă.

Iar, fără doar și poate, vedeta bucătăriei românești iarna sunt sarmalele! Iar pentru a pregăti această mâncare delicioasă nu ne trebuie decât carne, sare, puțin orez, ceapă, morcov, ardei, ulei, iar, dacă ne dorim un gust mai intens, câteva bucăți de slănină. Desigur, mai avem nevoie și de varză murată, bulion, cât și de ingredientele pe care mulți români le uită, pătrunjel, cimbru și puțin mărar.

Cum pregătim o mâncare perfectă

Primul pas pentru a pregăti sarmalele este să fierbem apă, iar după ce dă în clocot, să stingem focul și să punem orezul în ea. Apoi, vom mărunți atent legumele, vom strecura orezul, iar apoi vom punea peste el carnea, alături de legume. Totul trebuie amestecat bine, iar, din acest punct, lucrurile devin simple.

Citește continuarea aici.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here