Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume, iar consumul ei sigur a devenit un tabiet zilnic și pentru tine. Există o serie de ingrediente pe care le poți adăuga în cafea pentru a-i îmbogăți gustul. Află ce poți adăuga în cafea pentru a-i îmbogăți gustul.
Consumul de cafea are beneficii semnificative pentru sănătatea ta. Cum ar fi un risc redus de boli hepatice, boli de inimă sau diabet de tip 2. Trebuie să știi că există câteva ingrediente care pot anula unele dintre efectele pozitive ale acestei băuturi asupra organismului tău.
Ce poți adăuga în cafea pentru a-i îmbogăți gustul
Mulți aditivi pentru cafea, cum ar fi cremele sau siropurile aromate, au un conținut ridicat de zahăr adăugat și conțin calorii semnificative. Acest lucru poate avea un impact negativ asupra glicemiei sau greutății tale corporale. De aceea, nutriționiștii recomandă să consumi cafea cu măsură.
Din fericire, există multe alte ingrediente nutritive care vor spori aroma și pot adăuga beneficii majore ceștii tale de cafea.
Peptidele de colagen
Dacă vrei să îți sporești aportul de proteine, poți lua în considerare adăugarea de peptide de colagen în cafea. Peptidele de colagen sunt lanțuri de aminoacizi ușor de absorbit în organism. Le poți adăuga atât în băuturile calde, cât și în cele reci.
Scorțișoara
Scorțișoara are o aromă caldă și picantă care se potrivește bine cu gustul bogat și ușor amar al cafelei. Dacă adaugi un strop de scorțișoară în cafea, te va ajuta să reduci cantitatea de zahăr pe care o folosești în cafea. De asemenea, scorțișoara promovează un nivel sănătos al zahărului din sânge.
Este plină de compuși antioxidanți și antiinflamatori, cum ar fi cumarina, acidul cinamic și eugenolul, care de asemenea ajută la reducerea inflamației din organism.
Pe lista de ingrediente pe care le poți adăuga în cafea pentru a-i îmbogăți gustul se află și ghimbirul, conform specialiștilor în nutriție. Ghimbirul este un alt ingredient care contribuie în mod pozitiv la nivelul zahărului din sânge. Este renumit și pentru efectele antiinflamatorii puternice pe care le are.
Pudra de cacao
Pudra de cacao este bogată în magneziu și potasiu, nutrienți necesari pentru reglarea sănătoasă a tensiunii arteriale. Pudra este plină de compuși vegetali protectori benefici pentru sănătate și protejează împotriva deteriorării celulare. Poate fi adăugată în cafeaua neagră sau amestecată în băuturi cum ar fi caffe latte și cappuccino.
Câtă cofeină poți să consumi zilnic
Cofeina este un stimulent al sistemului nervos central, care contribuie la creșterea vigilenței. Este asociată cu multe beneficii, cum ar fi reducerea oboselii și îmbunătățirea performanțelor la exerciții fizice. Dar consumul excesiv poate duce la efecte secundare adverse.
Specialiștii recomandă să menții consumul zilnic de cofeină la 400 miligrame sau chiar mai puțin. Asta înseamnă aproximativ trei cești de cafea. Dacă depășești această cantitate, poți avea simptome precum creșterea ritmului cardiac, iritabilitate, insomnie, nervozitate și greață.
Cafeaua oferă beneficii majore pentru sănătate, dar ceea ce adaugi în cafea poate face diferența. Pentru a spori aroma și beneficiile cafelei, adaugă aditivi sănătoși, cum ar fi colagenul, scorțișoara, cacao.