O nouă schemă de înșelăciune afectează turiștii care își planifică vacanțele în stațiunea Mamaia Nord, mulți dintre aceștia pierzând sume semnificative de bani. Zeci de turiști au fost înșelați după ce au rezervat și plătit în avans pentru cazare la un hotel inexistent. Cum funcționează înșelătoria

Planul infractorilor implică listarea unor oferte de sejururi all inclusive la prețuri extrem de atractive în zona exclusivistă din Mamaia. Turiștii sunt ademeniți cu recenzii false și promisiuni de vacanțe de vis. Un turist a relatat că a plătit aproape 4000 de lei pentru patru nopți de cazare, primind chiar și o factură aparent autentică. Abia ulterior a realizat că hotelul unde trebuia să fie cazat nu există.

„Mi s-a părut dubios de la început, recenziile erau toate de 10, făcute în decembrie-ianuarie. Am așteptat să vină ziua plecării, dar cu două-trei zile înainte am verificat pe internet și am descoperit că era o înșelătorie. Am căutat pe Google Maps și am văzut că hotelul nu există. După ce am discutat cu cei care mi-au vândut sejurul, am primit un mail de amenințare în care mi se spunea că dacă fac reclamă negativă, vor contacta o firmă de avocatură”, a declarat un turist pentru observatornews.ro.

Adaptarea metodei în funcție de situație

Metodele de înșelăciune variază în funcție de circumstanțe. Un alt caz relatat a implicat anularea unei rezervări sub pretextul că turistul nu ar avea fonduri suficiente pe card, solicitându-se o plată rapidă pentru a confirma rezervarea. „Am făcut rezervarea, mi-a fost confirmată și în jumătate de oră am fost sunată de hotel că nu am bani pe card și că mi se anulează rezervarea. Am făcut plata, am primit dovada și factura. Pe 3 iulie am fost contactată de o doamnă pe Facebook care mi-a spus că acest coleg nu există și să nu mă duc. Am fost amenințată că voi fi dată în judecată dacă nu îmi retrag plângerile”, a declarat o altă păgubită.

Pierderi financiare semnificative

Turiștii înșelați au pierdut sume cuprinse între 1.000 și 1.300 de lei după ce au achitat avansul pentru cazare la un hotel fantomă. În urma acestor înșelătorii, cinci plângeri penale au fost depuse la Poliția Orașului Năvodari.

„E închiriat pe trei ani, dar anul trecut au operat acolo, au dispărut și nu au plătit nimic. Pagubă mare, 100.000 de euro plus utilitățile consumate. Am depus plângere la procuratură. Nu au plătit niciun leu și nici nu au apărut”, a declarat Emil Codreanu, proprietar al clădirii, potrivit sursei citate.

Poliția investighează în prezent cazul și încearcă să identifice și să prindă persoanele responsabile de această schemă de înșelăciune. Autoritățile recomandă turiștilor să verifice cu atenție autenticitatea ofertelor de cazare și să se ferească de oferte prea bune pentru a fi adevărate.

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here