O intervenție complexă desfășurată de jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Rucăr, împreună cu echipele Salvamont Argeș, a durat aproximativ 12 ore, pe timp de noapte, pentru a salva un grup de turiști blocați în zona dificilă Padina Lăncii. Cum s-a întâmplat incidentul din munți

Apelul de urgență a fost înregistrat la 112 puțin după ora 18, când s-a raportat că trei tineri au rămas blocați pe un traseu montan neamenajat, nemarcând posibilitatea de a înainta. O echipă formată din doi jandarmi montani și doi salvamontiști a pornit imediat spre zona în care se aflau tinerii.

După o ascensiune solicitantă, echipa de salvare a ajuns la turiști și a constatat că una dintre persoane avea o gleznă luxată, fiind incapabilă să se deplaseze. Situația a necesitat intervenția unei echipe suplimentare, care a fost direcționată în timpul nopții pentru a transporta persoana accidentată pe o targă.

Acțiunea, desfășurată într-o zonă dificilă, s-a finalizat cu succes în jurul orei 6 dimineața, când toți cei trei turiști au fost coborâți în siguranță de pe munte.

În contextul tot mai frecventelor incidente similare, jandarmii montani din Argeș atrag atenția asupra importanței respectării unor măsuri esențiale pentru siguranța pe munte:

purtarea echipamentului adecvat pentru drumeții montane;verificarea stării vremii înainte de a porni la drum;alegerea exclusivă a traseelor marcate pentru evitarea zonelor periculoase.

În cazul unei situații de urgență, turiștii sunt sfătuiți să contacteze imediat autoritățile fie direct, fie apelând numărul unic de urgență 112.

                   Turiști salvați după 12 ore / Sursa foto – Salvamont Argeș

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here