Avioanele de luptă israeliene au lovit o serie de poziții Hezbollah din Liban în cursul nopții, a anunțat duminică armata israeliană (IDF). Atacul a avut loc după ce o rachetă trasă din teritoriile libaneze a lovit un teren de fotbal din Înălțimile Golan și a ucis 12 copii. 

Avioanele de război israeliene au efectuat lovituri aeriene împotriva ţintelor Hezbollah “adânc în interiorul teritoriului libanez şi în sudul Libanului”, potrivit unei declaraţii a armatei. Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au lovit o serie de ţinte ale Hezbollah, inclusiv depozite de arme şi “infrastructură teroristă”, relatează CNN şi The Times of Israel.

Israelul a declarat că a identificat “aproximativ 30 de proiectile” care sâmbătă au trecut din Liban pe teritoriul israelian într-un baraj pe care l-a atribuit grupării militante libaneze Hezbollah, susţinută de Iran, şi pe care l-a descris ca fiind cel mai grav atac împotriva sa de la 7 octombrie.

Premierul Benjamin Netanyahu a promis răzbunare pentru atac, chiar dacă Hezbollah “neagă ferm” lansarea rachetelor.

Zece morţi şi peste 30 de răniţi, în urma unor tiruri cu rachete asupra platoului Golan. Israelul acuză gruparea libaneză Hezbollah

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here