Sunt tensiuni tot mai mari în Orientul Mijlociu. Israelul ar putea fi atacat în orice moment de Iran, după asasinarea liderului Hamas. Teheranul a anunțat că ar putea lovi cu 600 de drone și rachete Israelul. Un atac-surpriză care ar putea dura până la patru zile. Între timp, Gardienii Revoluției, forța de elită a regimului de la Teheran, au început exercițiile militare în vestul țării.  

Gruparea Hezbollah ar putea lansa din nou drone asupra Israelului pe fondul tensiunilor din ultimele două săptămâni. Oficial, o forță de elită a regimului de la Teheran a și început exercițiile aproape de graniţa cu Irakul. Totul pentru a “spori pregătirea de luptă și vigilența”, a declarat un oficial al forțelor armate iraniene.

Și zilele trecute, gruparea Hezbollah a lansat un atac cu drone asupra Israelului, iar acestea au lovit un oraș din nordul țării. Mai multe persoane au fost rănite, iar o mașină a fost distrusă după ce o dronă a trecut de scutul Iron Dome. Hezbollah susține însă că a atacat doar ținte militare.

Și Israelul se pregătește de atac. Serviciul de ambulanță a stocat rezerve de sânge într-un centru subteran fortificat.

Între timp, Iordania are un avertisment pentru Israel și Iran: „Nu vom fi un câmp de luptă!”, susțin autoritățile de acolo.Gruparea șiită Hezbollah a promis să răzbune moartea comandantului său șef, ucis acum aproximativ două săptămâni, într-un atac pe care armata israeliană l-a recunoscut.

Ucrainenii au trecut la vânătoare de ruși, cu ajutorul dronelor. VIDEO cu soldații lui Putin fugind disperați să se salveze

Ministrul israelian al Apărării avertizează Iranul şi Hezbollahul să evite represaliile

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a avertizat duminică Iranul şi miliţia libaneză Hezbollah să evite represaliile împotriva Israelului.

“Oricine ne face rău într-un mod care nu s-a mai întâmplat până acum va fi probabil lovit într-un mod care nu s-a mai întâmplat până acum”, a spus Gallant, argumentând că Israelul luptă pentru existenţa sa într-un mediu ostil.Israelul se pregăteşte pentru un atac după uciderea a doi oponenţi israelieni de frunte în ultimele săptămâni: un comandant al Hezbollah şi liderul politic al grupului militant palestinian Hamas, Ismail Haniyeh.”Sper că se gândesc la acest lucru şi nu ajung într-un punct în care ne forţează să facem daune semnificative şi să creştem probabilitatea izbucnirii unui război pe alte fronturi”, a spus Gallant.”Nu vrem asta, dar trebuie să fim pregătiţi”, a adăugat el.

Grecia, sufocată de incendiile de pădure. Fumul acestora a acoperit o parte a capitalei Atena

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here