La doar 24 de ore după ce Joe Biden a anunțat retragerea sa din cursa prezidențială americană, compania de sondaje Morning Consult a publicat un sondaj care indică o luptă strânsă între candidatul republican și cel democrat. Realizat pe un eșantion de 4.000 de americani, sondajul arată că diferența dintre Donald Trump și Kamala Harris este de doar două procente. 

Conform datelor, dacă alegerile ar avea loc săptămâna aceasta, Donald Trump ar obține 47% din voturi, în timp ce Kamala Harris ar atrage 45% din preferințele electoratului. Această diferență redusă reflectă o schimbare față de estimările anterioare unui duel Harris-Trump, care au precedat retragerea lui Joe Biden.

Retragerea lui Biden, anunțată pe 21 iulie, a adus o dinamică nouă în peisajul politic american, el declarându-și susținerea pentru actuala vicepreședintă, Kamala Harris. În consecință, se observă o consolidare a poziției acesteia în sondaje, apropiindu-se considerabil de scorul lui Trump.

Toți ochii spre Casa Albă! Joe Biden se va adresa miercuri naţiunii pentru prima dată de la retragerea candidaturii la prezidențiale 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here