Klaus Iohannis participă la Summitul NATO din Statele Unite ale Americii. Președintele a ținut un discurs, miercuri, în cadrul căruia a asigurat că România a devenit mai sigură, mai puternică și mai implicată, în special în ultimii 10 ani. 

„Rusia rămâne cel mai mare risc pentru securitatea europeană. Apartenența noastră la NATO a constituit baza pentru dezvoltarea țării noastre”, a spus președintele Iohannis.

„România a devenit mai sigură, mai puternică și mai implicată, în special în ultimii 10 ani. Acest summit va fi mai mult decât unul aniversar. Consolidarea securității Ucrainei înseamnă sporirea propriei noastre securități. Vom semna la Washington acordul de cooperare în domeniul securității între România și Ucraina. România se va alătura unui coridor de mobilitate alături de Bulgaria și Grecia. 

NATO adoptă măsuri de întăriri aeriene pe flancul estic. Asta, sigur, ne privește pe noi. Securitatea unui aliat înseamnă, de fapt, securitatea tuturor. Unitatea și solidaritatea reprezintă clar avantajul nostru strategic”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Summit-ul NATO de la Washington. Semnalul dat de vizita lui Iohannis și Ciucă. Ce mișcări se pregătesc de alegeri

 

 

 

​ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here